Gelekake med tyttebær |
|
Ikke helt enkel å lage, men den er frisk og god på et festbord. |
Ingredienser |
|
1 sukkerbrød
Tyttebærfromasj: 3 dl kremfløte 1 3/4 dl skogsbæryoghurt 300 g rørte tyttebær 3 pl. gelatin 1/4 dl kokende vatn
Dynking: saft, melk eller likør
Pynt: 1 pk rød gelepulver + 3 dl vatn ca. 200 g frosne tyttebær 3 dl pisket krem
|
|
Slik gjør du |
Lag sukkerbrød og del det i tre bunner. Lag geleen etter oppskriften på pakken og la den bli halvstiv. Bløt gelatinen i kaldt vatn i 5 min, løs opp i kokende vatn. Pisk kremen og bland med yoghurt. Rør inn gelatinen og rørte bær. Legg en kakebunn tilbake i formen. Dynk med saft, melk eller likør. Legg på et lag med fromasj. Legg på neste bunn. Dynk denne og legg på resten av fromasjen. Legg på den siste bunnen. Fordel de frosne bærene oppå kaken og hell forsiktig geleen over, litt om ganagen, slik at den stivner raskt og ikke renner. La geleen bli stiv. Pynt rundt kanten av kaken med pisket krem. |
Kilde: Kari |
|