Tilbake

Kake for sjokoladeelskere

Denne kaken bør bakes en dag eller to før den skal nytes.
Ingredienser Bilde
200 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
225 g sukker
1,8 dl sterk, varm kaffe
225 smør (vanlig meierismør)- oppdelt i biter
6 egg (plommer og hviter for seg)
1 ts vaniljefrø eller vaniljeekstrakt (pass på at det er ekte saker- ikke vanillin)

Pyntes etter smak- f.eks, med crème fraîche og bringebær, eller bare med melisdryss.
Kake for sjokoladeelskere
Slik gjør du
Bruk en stor food processor til å lage sjokoladeblanding:
Knekk sjokoladen i biter, bland i sukkeret og kjørtil det er godt blandet.
Bland i smøret, kaffen, vanilje og eggeplommer, og bland til en jevn masse.

Pisk eggehvitene.

Fold eggehvitene inn i sjokoladeblandingen.

Stekes i en 24 cm smurt springform ved 180 grader i 55 minutter. Den skal være myk i midten, og den vil synke litt sammen når den kommer ut av ovnen.
Hvis formen din ikke er helt tett, sett den på aluminiumsfolie og brett det godt oppover kantene. Du vil ikke elske å få sjokoladerøren ned i selve ovnen.

Avkjøl og sett den kaldt til den skal spises.

Kilde: Ross