Tilbake

Kake for sjokoladeelskere

Denne kaken bør bakes en dag eller to før den skal nytes.
Ingredienser Bilde
200 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
225 g sukker
1,8 dl sterk, varm kaffe
225 smør (vanlig meierismør)- oppdelt i biter
6 egg (plommer og hviter for seg)
1 ts vaniljefrø eller vaniljeekstrakt (pass på at det er ekte saker- ikke vanillin)

Pyntes etter smak- f.eks, med crème fraîche og bringebær, eller bare med melisdryss.
Kake for sjokoladeelskere
Slik gjør du
Bruk en stor food processor til å lage sjokoladeblanding:
Knekk sjokoladen i biter, bland i sukkeret og kjørtil det er godt blandet.
Bland i smøret, kaffen, vanilje og eggeplommer, og bland til en jevn masse.

Pisk eggehvitene.

Fold eggehvitene inn i sjokoladeblandingen.

Stekes i en 24 cm smurt springform ved 180 grader i 55 minutter. Den skal være myk i midten, og den vil synke litt sammen når den kommer ut av ovnen.

Avkjøl og sett den kaldt til den skal spises.

Kilde: Ross