Tilbake

Rødbetkake

Dette er visst opprinnelsen til “red velvet cake” som er en vanlig kake i USA (men der har de byttet ut rødbetene med to flasker konditorfarge!). Den var saftig og god, men først etter et par dager i kjøleskapet, så ikke server den nybakt! Rett ut fra ovnen virket den bare fet og trist. Etter at den hadde satt seg, kom smakene mer fram og den var saftig og god.
Ingredienser  
85g mørk sjokolade
3 egg
300 g sukker
2,5 dl solsikkeolje
300 g rødbeter kokt, skrellet og most godt
(hvis du bruker stavmikser, smør den godt inn med matolje først, så blir den ikke helt rosa! Og evt. engangshasker)
30 g kakao
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
100 gr mykt smør
8 ss sterk kaffe
4 ts sukker
500 gr melis
2 ts kakao

Rømmeglasur:
4 ss myk margarin
1/2 kopp rømme
1/2 ts vaniljeekstrakt (eller 1 ts vaniljesukker)
1 ts sitronsaft
1/4 ts salt
2 3/4 kopper melis
Slik gjør du
1. Pisk egg og sukker sammen i en bolle.
2. Tilsett olje, litt av gangen, mens du pisker (skal danne en majones)
3. Smelt sjokoladen i vannbad og bland den inn i majonesen.
4. Ha i rødbet-puréen og rør grunding til det er godt blandet. Røren skal nå ha
en fantastisk, mørk, rød farge.
5. Sikt i mel, kakao og bakepulver. Bland godt.
Hvis du vil lage muffins, bruk papirformer, for kakene blir veldig saftige. Hvis du vil lage en kake, bruk en 25 cm springform. Bakepapir i bunnen for å hindre at kaken sitter fast. Evt kan du smøre formen og så ha i en skje kakao som du rister rundt til formen er dekket.
Stekes ved 180 grader i 35-45 minutter, men bruk kakenål for å sjekke. Muffins vil ta ca 20-30 minutter (men det kommer an på størrelsen på papirformene).
Ha på en sjokoladekrem/glasur - eller prøv en rømmeglasur hvis du vil ha den litt mere syrlig.
Serveres med litt bær eller frukt på siden. Det blir enda fuktigere og bedre etter noen dager i kjøleskapet.

Sjokoladekrem:
Rør kaffen og sukket inn i smøret, sikt inn melisen og kakaoen, rør den glatt.

Rømmeglasur:
Bland margarin, rømme, vanilje, sitronsaft og salt. Ha i melis. Rør med en mikser til krem.
Spesielle egenskaper
Uten nøtter
Kilde: Monica R