Rødbetkake |
|
Dette er visst opprinnelsen til red velvet cake som er en vanlig kake i USA (men der har de byttet ut rødbetene med to flasker konditorfarge!). Den var saftig og god, men først etter et par dager i kjøleskapet, så ikke server den nybakt! Rett ut fra ovnen virket den bare fet og trist. Etter at den hadde satt seg, kom smakene mer fram og den var saftig og god. |
Ingredienser |
|
85g mørk sjokolade 3 egg 300 g sukker 2,5 dl solsikkeolje 300 g rødbeter kokt, skrellet og most godt (hvis du bruker stavmikser, smør den godt inn med matolje først, så blir den ikke helt rosa! Og evt. engangshasker) 30 g kakao 200 g hvetemel 1,5 ts bakepulver
Sjokoladekrem: 100 gr mykt smør 8 ss sterk kaffe 4 ts sukker 500 gr melis 2 ts kakao
Rømmeglasur: 4 ss myk margarin 1/2 kopp rømme 1/2 ts vaniljeekstrakt (eller 1 ts vaniljesukker) 1 ts sitronsaft 1/4 ts salt 2 3/4 kopper melis
|
|
Slik gjør du |
1. Pisk egg og sukker sammen i en bolle. 2. Tilsett olje, litt av gangen, mens du pisker (skal danne en majones) 3. Smelt sjokoladen i vannbad og bland den inn i majonesen. 4. Ha i rødbet-puréen og rør grunding til det er godt blandet. Røren skal nå ha en fantastisk, mørk, rød farge. 5. Sikt i mel, kakao og bakepulver. Bland godt. Hvis du vil lage muffins, bruk papirformer, for kakene blir veldig saftige. Hvis du vil lage en kake, bruk en 25 cm springform. Bakepapir i bunnen for å hindre at kaken sitter fast. Evt kan du smøre formen og så ha i en skje kakao som du rister rundt til formen er dekket. Stekes ved 180 grader i 35-45 minutter, men bruk kakenål for å sjekke. Muffins vil ta ca 20-30 minutter (men det kommer an på størrelsen på papirformene). Ha på en sjokoladekrem/glasur - eller prøv en rømmeglasur hvis du vil ha den litt mere syrlig. Serveres med litt bær eller frukt på siden. Det blir enda fuktigere og bedre etter noen dager i kjøleskapet.
Sjokoladekrem: Rør kaffen og sukket inn i smøret, sikt inn melisen og kakaoen, rør den glatt.
Rømmeglasur: Bland margarin, rømme, vanilje, sitronsaft og salt. Ha i melis. Rør med en mikser til krem.
|
Spesielle egenskaper |
Uten nøtter |
Kilde: Monica R |
|