Eplepai fra Bakke |
|
Paien er enkel, rask å lage. Smaker godt sammen med vaniljeis. |
Ingredienser |
|
4-5 store epler Kanel og litt sukker til å strø over eplene 150 gr meieri smør 200 gr sukker 200 gr mel 1 pose peanøtter ca 350 gr |
|
Slik gjør du |
Eplene skjæres i skiver/biter. Legges i pai form. Strø over litt sukker og kanel. Smøret lunkes til bløtt, gjerne i micro ovn. Tilsett sukker, rør sammen.Tilsett mel. Deigen fordeles i kladder over eplene. Strø over peanøttene. Stekes ved 200 grader til gylden. Ca 20-30 min.Serveres lunken sammen med is. Paien kan gjerne lages klar dagen i forvegen, oppbevares kaldt, og stekes rett før servering. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: EPLEPAI FRA BAKKE |
|