Ingefærkake med sjokoladekrem eller med ostekrem |
|
|
Ingredienser |
|
2 egg 90 g brunt sukker 120 g lys sirup 90 g smør 2 1/2 dl melk 250 g hvetemel 1/2 ts garam masala (indisk krydderblandning) 1 1/2 ts malt ingefær ( ca 3 g frisk ingefær) 1 ts natron
Sjokoladekrem: 75 g smør 250 g melis 2 ss sterk kaffe 1-2 ss kakao
Ostekrem: 2 pk (100 g) kremost naturell (f.eks Philadelphia ost) 100 g mykt smør 200-250 g melis 1 ts vaniljesukker
|
|
Slik gjør du |
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen. Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring, gjør dette for hånd. Bland hvetemel, krydder og natron (Fersk ingefær kan bitvis presses i hvitløkpresse eller rives på rivjern til krydder) og sikt det inn i røren under forsiktig omøring med en slikkepott. Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen eller en stor springform. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken. Smør kremen på den avkjølte kaken. Pynt gjerne med hjertesjokolader på toppen.
Sjokoladekrem: Bland sammen romtemperert smør, kaffe, siktet melis og kakao til den blir glatt.
Ostekrem: Dette blandes og piskes luftig og mykt med mixer.
Pynt: Hvite eller Brune sjokoladehjerter
Tips: Skal du ha mange til kaffe/te selskap, kan du lage to kaker -en med sjokoladekrem og en med ostekrem. Legg kake stykkene annenhver gang på et kakefat som et sjakkbrett.
|
Kilde: Monica R |
|