Trøffel med peanøtter |
|
En eventyrlig blanding av både søtt og salt. Farlig god ! |
Ingredienser |
|
1 dl kremfløte 50 g smør 300 g mørk sjokolade eller 200 g mørk + 100 g melkesjokolade 1 dl kesella ost, kan bruke kesam 1 ½ dl SALTE peanøtter
|
|
Slik gjør du |
Kok opp fløten og smøret. Ta kjelen bort fra varmen. Brekk sjokoladen i biter, rør den ned i fløten og la den smelte. Rør i Kesella og halvparten av nøttene. Hell røren i en langpanne, 10x15 cm, som er kledd med bakepapir, og strø over resten av nøttene. La det stivne i kjøleskapet. Skjær trøffelen i biter. ca 20 biter
Tips: God trøffel krever god sjokolade med høyt kakaoinnhold, minst 50%. Mer barnevennlig blir trøffelen dersom du blander med melkesjokolade. For å unngå kliss, oppbevar trøffelene kjølig eller i fryser mellom godtekickene.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: Monica R |
|