Tilbake

Trøffel med peanøtter

En eventyrlig blanding av både søtt og salt. Farlig god !
Ingredienser  
1 dl kremfløte
50 g smør
300 g mørk sjokolade eller 200 g mørk + 100 g melkesjokolade
1 dl kesella ost, kan bruke kesam
1 ½ dl SALTE peanøtter
Slik gjør du
Kok opp fløten og smøret. Ta kjelen bort fra varmen. Brekk sjokoladen i biter, rør den ned i fløten og la den smelte. Rør i Kesella og halvparten av nøttene.
Hell røren i en langpanne, 10x15 cm, som er kledd med bakepapir, og strø over resten av nøttene. La det stivne i kjøleskapet. Skjær trøffelen i biter. ca 20 biter

Tips:
God trøffel krever god sjokolade med høyt kakaoinnhold, minst 50%. Mer barnevennlig blir trøffelen dersom du blander med melkesjokolade.
For å unngå kliss, oppbevar trøffelene kjølig eller i fryser mellom godtekickene.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: Monica R