Monas Sara Bernhardt |
|
Eksklusive småkaker av fin gammel årgang! Har blitt min julefavoritt. |
Ingredienser |
|
Bunn: 250 g mandler 250 g melis 3 eggehviter
Smørkrem: 120 g margarin 150 g melis 2 ts vaniljesukker 3 eggeplommer 2 ss kakao
Glasur: 200 g dronning kokesjokolade 1,5 ss margarin
|
|
Slik gjør du |
Mal mandlene og bland med melisen. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig. (Noen velger å skålde mandlene, men det synes jeg er helt unødvendig). Sett kakene med en spiseskje (ca halv) på en papirkledd plate. Stek dem ved 175 grader i ca 15 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl på et brett.
Bland ingrediensene til smørkremen og fordel et lite lag på undersiden av kakene. Settes kaldt så det stivner litt.
Smelt sjokolade og smør i vannbad og bre glasuren over smørekremen. Settes kaldt og serveres når glasuren har stivnet. Frys ned porsjonspakninger og ta frem like før du skal servere de. Tiner fort og smaker nydelig! |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri |
Kilde: Mona Sandengen |
|