Mandelkake med skilpaddekrem |
|
Denne kaken lages helst over to dager. Bak bunnen og lag sjokoladeblandingen første dagen, la dette stå kaldt til neste dag. |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 200 g mandler 200 g sukker 4 eggehviter
Skilpaddekrem: 5 dl fløte 8 Toms sjokoladeskilpadder 100 g mørk sjokolade
Sjokoladetopp: 100 g Dronningsjokolade 2/3 dl fløte |
|
|
Slik gjør du |
Dag 1: Mal mandlene. Pisk eggehvitene, tilsett sukkeret litt og litt og pisk til det er stivt. Vend inn mandlene. Stek i en 24 cm form (smurt eller med bakepapir i bunnen) ved 200 grader i 25 minutter. Avkjøl litt, ta den ut av formen og la den avkjøle på rist. Settes kaldt over natten.
Varm opp 5 dl fløte til kokepunktet. Bland inn skilpaddene og 100g mørk sjokolade, visp til sjokoladen er smeltet og la blandingen stå i kjøleskap over natten.
Dag 2: Pisk sjokoladeblandingen til en fast krem. Legg kakebunnen på et fat, sett en kakering rundt og legg sjokoladekremen på. Jevn den godt ut og sett i kjøleskapet et par timer.
Topp: Varm opp fløten til kokepunktet, rør inn dronningsjokoladen. Rør godt til det blir en blank og smidig masse. Avkjøl litt. Bre blandingen forsiktig ut over kaken og pynt etter ønske.
|
Kilde: Oddny |
|