Tilbake

Mandelkake med skilpaddekrem

Denne kaken lages helst over to dager. Bak bunnen og lag sjokoladeblandingen første dagen, la dette stå kaldt til neste dag.
Ingredienser Bilde
Bunn:
200 g mandler
200 g sukker
4 eggehviter

Skilpaddekrem:
5 dl fløte
8 Toms sjokoladeskilpadder
100 g mørk sjokolade

Sjokoladetopp:
100 g Dronningsjokolade
2/3 dl fløte
Mandelkake med skilpaddekrem
Slik gjør du
Dag 1:
Mal mandlene. Pisk eggehvitene, tilsett sukkeret litt og litt og pisk til det er stivt. Vend inn mandlene. Stek i en 24 cm form (smurt eller med bakepapir i bunnen) ved 200 grader i 25 minutter. Avkjøl litt, ta den ut av formen og la den avkjøle på rist. Settes kaldt over natten.

Varm opp 5 dl fløte til kokepunktet. Bland inn skilpaddene og 100g mørk sjokolade, visp til sjokoladen er smeltet og la blandingen stå i kjøleskap over natten.

Dag 2:
Pisk sjokoladeblandingen til en fast krem. Legg kakebunnen på et fat, sett en kakering rundt og legg sjokoladekremen på. Jevn den godt ut og sett i kjøleskapet et par timer.

Topp:
Varm opp fløten til kokepunktet, rør inn dronningsjokoladen. Rør godt til det blir en blank og smidig masse. Avkjøl litt. Bre blandingen forsiktig ut over kaken og pynt etter ønske.


Kilde: Oddny