Søte muffins |
|
Kjempegode, både med og uten glasur. |
Ingredienser |
Bilde |
Dette trenger du:
250 gram mykt smør 4 dl sukker 4 store egg 2 dl melk 6 dl hvetemel 3 ts bakepulver 1 ts vanilje-essens
Slik lager du frosting:
Lag en tykk og kremete amerikansk frosting (glasur) med denne oppskriften:
3 ss mykt smør 1/2 kopp melis 1 ts vaniljeekstrakt/jordbærekstrakt (kan sløyfes) konditorfarge, velg selv |
|
|
Slik gjør du |
Slik går du frem:
1. Pisk smøret mykt. 2. Tilsett sukkeret og pisk i ca. 3 minutter til du får en luftig smørkrem. 3. Pisk inn eggene ett og ett, og pisk godt mellom hvert egg. 4. Pisk inn vanilje-essens. 5. Sikt sammen mel og bakepulver og pisk inn i smørkremen vekselvis med melk. Ikke pisk lenger enn nødvendig, bare til alt er godt blandet. 6. Ha papirformer i et muffinsbrett og fyll dem opp 3/4 med røren. 7. Stekes på miderste rille ved 175 grader i 20-25 minutter. 8. Avkjøl helt før påføring av smørkremen. Alle ingrediensene til glasuren røres sammen i en bolle og smøres over muffinsen.
Oppskriften rekker til ca. 36 vanlige muffins. Muffinsene kan også fryses.
Kakemonsens kommentar: Kakene ble sftige og gode. Vi brukte muffinsbrett med 12 kaker på hvert, og da ble det 24 kaker totalt. Vi brukte ikke papirformer under steking, men satte kakene i dem etterpå. Dersom du skal ha såpass mye frosting på som vises på bildet, må du lage mye mer enn oppskriften, men prøv deg fram med hvor mye du vil ha på dem, det er jo en mektig smørkrem.
|
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: Muffin |
|