Tilbake

Torills Smash kake

Ingredienser  
Bunn:
4 eggehviter
3 dl sukker
40 ritz kjeks (evt. 75 g ritz og 75 g smash)

Glasur :
4 eggeplommer
3 ss sukker (kan sløyfes)
60 g meierismør
200 g mørk kokesjokolade


5 dl vaniljekrem
3 dl fløte (eller 3,3dl som er en boks)

1 pose smash!-sjokolade ekstra stor 250 gram (eller Smash minis, ettersom disse er fine å ha hele på toppen av kaken!)



Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader.

Bunn:
Ha kjeks i en pose og knus de litt med et kjevle.
Pisk eggehvitene litt og tilsett sukkeret. Pisk videre til stiv marengs. Ha de knuste kjeksene i marengsen.
Kle en langpanne med et bakepapir. Bre røren utover formen, men ikke la den dekke hele formen ca. 3/4.
Stek bunnen i ca. 15 minutter. Avkjøl bunnen helt før du pynter den.

Glasur :
Eggeplomme, sukker og smør smeltes forsiktig sammen under omrøring på lav varme. Ha deretter i sjokoladen og rør til en jevn og fin glasur.
Ha sjokoladeglasur over hele kaken. Del den i 2.

Ha vaniljekremen på den ene halvdelen, legg den andre delen av kakebunnen oppå. Ha pisket krem på toppen, og pynt med knuste smash eller Smash minis. Nå i sommersesongen kan man også pynte med jordbær i tillegg for å få litt friskere smak. (jordbær og sjokolade er jo aldri feil :-)
Kaken bør pyntes samme dag som den serveres.

Spis resten av smash-posen -)

Velbekomme!

Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Toril