Torills Smash kake |
|
|
Ingredienser |
|
Bunn: 4 eggehviter 3 dl sukker 40 ritz kjeks (evt. 75 g ritz og 75 g smash)
Glasur : 4 eggeplommer 3 ss sukker (kan sløyfes) 60 g meierismør 200 g mørk kokesjokolade
5 dl vaniljekrem 3 dl fløte (eller 3,3dl som er en boks)
1 pose smash!-sjokolade ekstra stor 250 gram (eller Smash minis, ettersom disse er fine å ha hele på toppen av kaken!)
|
|
Slik gjør du |
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bunn: Ha kjeks i en pose og knus de litt med et kjevle. Pisk eggehvitene litt og tilsett sukkeret. Pisk videre til stiv marengs. Ha de knuste kjeksene i marengsen. Kle en langpanne med et bakepapir. Bre røren utover formen, men ikke la den dekke hele formen ca. 3/4. Stek bunnen i ca. 15 minutter. Avkjøl bunnen helt før du pynter den.
Glasur : Eggeplomme, sukker og smør smeltes forsiktig sammen under omrøring på lav varme. Ha deretter i sjokoladen og rør til en jevn og fin glasur. Ha sjokoladeglasur over hele kaken. Del den i 2.
Ha vaniljekremen på den ene halvdelen, legg den andre delen av kakebunnen oppå. Ha pisket krem på toppen, og pynt med knuste smash eller Smash minis. Nå i sommersesongen kan man også pynte med jordbær i tillegg for å få litt friskere smak. (jordbær og sjokolade er jo aldri feil :-) Kaken bør pyntes samme dag som den serveres.
Spis resten av smash-posen -)
Velbekomme!
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Toril |
|