Tilbake

Kokosbollekake III

Ingredienser Bilde
4 eggehviter
1 ts vaniljesukker
6 pl gelatin
4 dl farin
1 dl kokende vann

GLASUR: 1 pl kokesjokolade
30 gr delfiafett

KOKOSMASSE
Kokosbollekake III
Slik gjør du
Legg gelatinen i kaldt vann,visp eggehvitene stive og bland i farin,tilsett vaniljesukker. Løs opp gelatinen i det kokende vannet,avkjøles litt og helles opp i eggehvitemassen.Visp til det er stivt.Hell massen i en smurt kakeform (26 cm). la kaken stå kjølig,til den er svampaktig,

Smelt sjokoladen og delfiafettet forsiktig over vannbad.Ta kaken ut av formen og lagg den på et fat.Bre sjokoladen over og rundt kaken.Strø på kokosmasse.

På bildet laget vi kokosboller av oppskriften. Det blir rundt 25 stk, avhengig av størrelse. Vi helte massen i en litt kraftig lynlåspose, lot det stivne i kjøleskap en stund, klippet hull i ett av hjørnene og sprøytet ut boller. Hvis de flyter utover, må massen ligge lenger i kjøleskap. La dem bli kalde,, la dem gjerne stå i kjøleskap til dagen etter. Sjokoladen ble smurt på med en skje.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: May