Sjokoadekake for de late |
|
Funnet i et blad (Mor Hubro/Norsk Ukeblad) for mange år siden og den er så god at den må deles med flere :o)
Jeg bruker denne til flere anledninger, men den er obligatorisk på 17. Mai. Jeg bruker også da å kjøpe litt tynn, mørk sjokolade som jeg deler opp i biter og legger sporadisk på toppen som pynt. Men her kan du også strø litt ferske bær. Det er bare å slå seg løs. |
Ingredienser |
|
Kaken: 2 egg 3 dl sukker 1 1/2 ts vaniljesukker evt. 1 krm salt 4 ss kakao 1 1/2 dl hvetemel 100 g smeltet smør
Pynten: 2 1/2 dl kremfløte ferdigkjøpt sjokoladesaus (sånn som du bruker til is) :o)
|
|
Slik gjør du |
Kle en rundt form, 22 cm, med smurt bakepapir. Rør sammen ingrediensene til kaken til en jevn røre og ha den i formen. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter. La kaken avkjøle og dekk den med pisket krem blandet med godt med sjokoladesaus. Ikke rør for mye i kremen, men la den bli litt stripete eller marmorfarget. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Hegemor |
|