Tilbake

Sjokoadekake for de late

Funnet i et blad (Mor Hubro/Norsk Ukeblad) for mange år siden og den er så god at den må deles med flere :o) Jeg bruker denne til flere anledninger, men den er obligatorisk på 17. Mai. Jeg bruker også da å kjøpe litt tynn, mørk sjokolade som jeg deler opp i biter og legger sporadisk på toppen som pynt. Men her kan du også strø litt ferske bær. Det er bare å slå seg løs.
Ingredienser  
Kaken:
2 egg
3 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
evt. 1 krm salt
4 ss kakao
1 1/2 dl hvetemel
100 g smeltet smør

Pynten:
2 1/2 dl kremfløte
ferdigkjøpt sjokoladesaus (sånn som du bruker til is) :o)
Slik gjør du
Kle en rundt form, 22 cm, med smurt bakepapir. Rør sammen ingrediensene til kaken til en jevn røre og ha den i formen. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter. La kaken avkjøle og dekk den med pisket krem blandet med godt med sjokoladesaus. Ikke rør for mye i kremen, men la den bli litt stripete eller marmorfarget.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Hegemor