Devil`s Food Chocolate Cupcakes |
|
Deigen kan lages i vanlig bakebolle ved hjelp av håndmikser, eller med kjøkkenmaskin, men når du er kommet så langt at hvetemelet skal blandes inn, må du bare røre forsiktig for hånd. Dette blir ca 30 muffins dersom du lager dem i mellomstore former. |
Ingredienser |
Bilde |
300 g smør (vanlig meierismør) 1,8 dl kakaopulver 55 g hakket, mørk sjokolade 3,5 dl kokende vann 8 dl hvetemel 4 ts bakepulver 3,6 dl brunt sukker 1,8 dl sukker 4 store egg 1,2 dl rømme 2 ss vaniljesukker eller to vaniljestenger
Frosting: 8 ss smør 1,8 dl kakao eller 100 g smeltet, mørk sjokolade 3 kopper melis 1 dl rømme 1 ts vaniljeessens eller 1 vaniljestang
|
|
|
Slik gjør du |
Bland kakao og sjokolade, hell over vann, visp til det er glatt. I en annen bolle siktes mel og bakepulver sammen. I selve bakebollen piskes smør og sukker til det er luftig. Deretter piskes eggene inn, ett om gangen. Visp ett minutt mellom hvert egg. Sett mikseren på laveste hastighet og bland inn rømme og vanilje. Tilsett sjokoladeblandingen, rør godt, vend forsiktig inn mel og bakepulver og rør til det er såvidt blandet.
Fylles i muffinsformer (muffinsbrett med papirformer anbefales) og stekes ved 180 grader i ca 20 minutter.
Frosting: Smelt smør, hell i kakao eller sjokolade og visp. Ha i resten og visp til det er lutfig.
Sprøytes på de kalde kakene i ønsket mønster/tykkelse og med ønsket pynt.
Kakene kan fryses, men i så tilfelle uten frosting. |
Kilde: Grethe |
|