Skogsbærkake |
|
|
Ingredienser |
|
Bunn: 250 g mandler(finhakket) 250 g melis 2-3 ss hvetemel 1 ts bakepulver 5 eggehviter
Fyll: 2 pk bringebærgele 1,5 dl vann 100 g melis 3 eggeplommer 150 g skogsbær (ferske eller fra frysedisken) 2 dl kremfløte
|
|
Slik gjør du |
Finhakk mandlene, bland melis, hvetemel og bakepulver. Bland dette i mandlene. Stivpisk eggehvitene og bland med de øvrige ingrediensene. Rør forsiktig. Stekes i ca 15 minutter på 180 grader. Avkjøl.
Fyll: Lag gele av den ene gelepakken. La den bli kald. Eggeplommer og melis piskes til eggedosis. 100 g av bærene moses, resten brukes til pynt. Pisk kremfløten. Når geleen er blitt tyktflytende blandes alt forsiktig sammen og helles over kaken. Sett i kjøleskap.
Topping: Lag gele av den andre pakken, men med 4 dl vann. Om ønskelig kan du bruke bare halv gelepakke og 2 dl vann. La den bli tyktflytende før den helles forsiktig over kaken. Strø resten av bærene over og sett kaken kaldt til servering.
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: KAKEMOMS |
|