Tilbake

Skogsbærkake

Ingredienser  
Bunn:
250 g mandler(finhakket)
250 g melis
2-3 ss hvetemel
1 ts bakepulver
5 eggehviter

Fyll:
2 pk bringebærgele
1,5 dl vann
100 g melis
3 eggeplommer
150 g skogsbær (ferske eller fra frysedisken)
2 dl kremfløte
Slik gjør du
Finhakk mandlene, bland melis, hvetemel og bakepulver. Bland dette i mandlene. Stivpisk eggehvitene og bland med de øvrige ingrediensene. Rør forsiktig. Stekes i ca 15 minutter på 180 grader. Avkjøl.

Fyll: Lag gele av den ene gelepakken. La den bli kald. Eggeplommer og melis piskes til eggedosis. 100 g av bærene moses, resten brukes til pynt. Pisk kremfløten. Når geleen er blitt tyktflytende blandes alt forsiktig sammen og helles over kaken. Sett i kjøleskap.

Topping: Lag gele av den andre pakken, men med 4 dl vann. Om ønskelig kan du bruke bare halv gelepakke og 2 dl vann. La den bli tyktflytende før den helles forsiktig over kaken. Strø resten av bærene over og sett kaken kaldt til servering.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: KAKEMOMS