Tilbake

Sting sjokoladekake

Dette er virkelig den beste sjokoladekaken jeg har smakt, den originale oppskriften fra kafeen Sting i Stavanger.
Ingredienser Bilde
Bunn:
4 egg
200g sukker
135g margarin
1/2 plate mørk kokesjokolade
135g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Fyll:
3 egg
1 1/2 dl kremfløte
135g sukker
190 g. meierismør
1 ts vaniljesukker
3/4 plate mørk kokesjokolade
Sting sjokoladekake
Slik gjør du
Bunn:
Visp egg og sukker. Margarin og kokesjokolade smeltes og blanes i eggedosisen. Sikt hvetemelet og ha i resten.

Form ca. 23-24 cm.

Stekes på nederste rille (på rist)i 180 grader C i 45-55 min, kjenn med en pinne om den er stekt.


Fyll:
Egg, kremfløte og sukker gis et oppkok. Bruk helst en teflongryte og rør godt!

Rør inn resten. Fyllet settes så kaldt. Skal piskes opp med hurtimixer når det er kaldt. En må ikke piske for lite og ikke for mye. Pisker en for mye kan fyllet bli kornete.

Del kaken i 3 og fordel kremen inni og utenpå kaken.
Kilde: Svein Erik