Sukkerbrød til Bløtkake |
|
For å få et luftig og høyt sukkerbrød er det viktig å piske eggedosisen lenge. Eggedosis skal være så luftig og fluffy at den nesten ikke renner av vispen. Sukkerbrød skal stekes midt i ovnen. Når sukkerbrødet har sluppet kanten av formen er det ferdig. Jeg bruker aldri å stikke en pinne i sukkerbrødet for å sjekke om det er ferdig da det kan falle sammen. Det er derfor bedre å følge med under tiden og se når det har sluppet kanten av formen. Når man setter sukkerbrød i ovnen skal man lukke stekovnsdøren forsiktig igjen da lufta i røren kan falle ut om man smeller den igjen. Når man tar sukkerbrødet ut, skal man snu det opp ned på rist og ha tørkle rundt. |
Ingredienser |
|
Sett stekovnen på 175 grader. Smør en 24 cm form. Formfett er lettvint.
4 egg. 150 gr. sukker. 150 gr. hvetemel. 1 ts bakepulver.
Hvis man vil ha sukkerbrød til 28 cm form er målene slik:
6 egg. 180 gr. sukker. 180 gr. hvetemel. 1 ts bakepulver. |
|
Slik gjør du |
Pisk og sukker til eggedosis. Tilsett sukker litt etter litt og pisk i 10-15 minutter. Sikt og vend forsiktig inn hvetemel og bakepulver.
Stek som angitt midt ovnen i 30-35 minutter.
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Gunnar |