Russekake |
|
|
Ingredienser |
|
150 g margarin (melange) 2.5 dl sukker 4.5 dl havregryn 2 egg 2 ts bakepulver 2 ss hvetemel. Dette kokes opp til ei røre. Smør røra utover et bakepapir i ei brødform (eller steikovnsplate). Stekes i 160-170 grader i 30 minutter ca midt i ovnen. Pass på at du smører jevnt utover, ellers kan tynne kanter lett bli for mye stekt, men det ser du jo fort sjøl. Den skal være sånn middels brun. Avkjøles og knuses i foodprosessor.
Massen kan fryses.
|
|
Slik gjør du |
Legges lagvis i ei glassskål med: 1/2 pk rosiner 1/2 dl. hakka mandler 2 store appelsiner i terninger 3 banan i terninger 1 boks ananas eller fersdken 3 pk pisket kremfløte
Man kan bruke den frukten man har tilgjengeig.
Hakka nøtter eller hakka kokesjokolade på toppen hvis man ønsker det. |
Spesielle egenskaper |
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata |
Kilde: Karin |