Gulrotmuffins |
|
Gir 12 muffins. Hvis du ikke har brunt sukker, kan du ta vanlig sukker, evt sammen med et par teskjeer mørk sirup.
|
Ingredienser |
Bilde |
Deig: 250 g finrevne gulrøtter (ca 2 middelstore) Saft og skall av 1 ubehandlet sitron 100 g valnøttkjerner 200 g hvetemel 2 toppede ss bakepulver 1/2 ts malt ingefær 1 middelstort egg 150 g brunt sukker 1 dl olje (vi brukte solsikkeolje) 200 g Q-yoghurt eller lettrømme
Glasur: 100 g melis, 1 ss sitronsaft. Evt. 12 små marsipangulrøtter hvis du får tak i. |
|
|
Slik gjør du |
Riv gulrøttene. Bland i 1 ss sitronsaft og revet skall fra sitronen. Mal valnøttene eller ha dem i en plastpose og finknus dem med et kjevle.
Sett ovnen på 180 grader. Smør et muffinsbrett med plass til 12, eller sett klar 12 papirformer. Sett gjerne dobbelt, 2 former til hver muffin.
Bland mel, bakepulver og ingefær. Visp egget sammen med sukkeret. Hell gulrøttene og valnøttene i eggeblandingen, bland godt. Hell til slutt i melet og bland alt raskt sammen. Det hevdes at hemmeligheten bak gode muffins er at det ikke røres for lenge i deigen.
Fyll deigen i formene og la de steke ved 180 grader i ca 25 minutter. Prøv med en bakepinne om de er ferdige.
La de stå i ca 5 minutter etter at de er tatt ut av ovnen. Hvelv dem ut av formen dersom du har brukt muffinsbrett. La de kjøle av. Lag melisglasur og pynt etter smak. |
Kilde: Kakemonsen |
|