MRF-svela |
|
Dette er en oppskrift som kom inn i Kakemonsens diskusjonsforum mens Møre og Romsdal Fylkesbåtar fremdeles eksisterte. I dag er det Fjord1 som trafikerer de fleste fjordene i selskapets område, men vi velger å beholde det opprinnelige navnet på de berømte svelene. |
Ingredienser |
Bilde |
5 egg 1,5 MRF kopp sukker (2 dl) ca 1 liter hvetemel 1 liter kulturmelk 1 toppa teskje natron 1 toppa teskje hjortesalt ca 75 gram margarin (Melange) eller smør |
|
|
Slik gjør du |
Pisk egg, sukker, natron og hjortesalt godt. Slå deretter i melken, og rør inn melet. Bland i smelta margarin. Steik på god varm takke, som kan smørjast med litt margarin i starten.
Svelå er en vinner når den vert servert nystekt til kaffen. Prøv den med rørt smør og sukker, med sirup, syltetøy eller brunost. |
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat |
Kilde: Hilsen Torild i Fredrikstad som ferierer på Møre |
|