Tilbake

MRF-svela

Dette er en oppskrift som kom inn i Kakemonsens diskusjonsforum mens Møre og Romsdal Fylkesbåtar fremdeles eksisterte. I dag er det Fjord1 som trafikerer de fleste fjordene i selskapets område, men vi velger å beholde det opprinnelige navnet på de berømte svelene.
Ingredienser Bilde
5 egg
1,5 MRF kopp sukker (2 dl)
ca 1 liter hvetemel
1 liter kulturmelk
1 toppa teskje natron
1 toppa teskje hjortesalt
ca 75 gram margarin (Melange) eller smør
MRF-svela
Slik gjør du
Pisk egg, sukker, natron og hjortesalt godt. Slå deretter i melken, og rør inn melet. Bland i smelta margarin.
Steik på god varm takke, som kan smørjast med litt margarin i starten.

Svelå er en vinner når den vert servert nystekt til kaffen. Prøv den med rørt smør og sukker, med sirup, syltetøy eller brunost.
Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat
Kilde: Hilsen Torild i Fredrikstad som ferierer på Møre