Toscakake II |
|
Saftig toscakake. Litt liten oppskrift, så bruk en form som ikke er så veldig stor. |
Ingredienser |
Bilde |
2 egg 1 1/2 dl sukker 100 g smeltet smør 2 dl hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 2 ss fløte
Glasur: 50 g smør 50 g sukker 50 g hakkede mandler eller mandelspon 1 ss melk 1 ss hvetemel
|
|
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smør og fløte vekselvis med mel og bakepulver. Helles i rund form (22 cm) og stekes ved 180 grader i ca 25 minutter. Da skal den være nesten ferdig stekt. Mens kaken steker, lager du glasuren:
Bland alle ingrediensene i en gryte og gi massen et raskt oppkok.
Ta den nesten ferdige kaken ut av ovnen. Dekk kaken med glasuren og sett den inn igjen i ovnen til glasuren har fått pen karamellfarge, ca 10 minutter. |
Kilde: Oddny |
|