Aina og Monicas gulrotkake |
|
Kaken får ulik konsistens avhengig av om gulrøttene er grovt eller fint revet. Kaken på bildet, som ble veldig saftig og god, er laget med grovt revne gulrøtter. |
Ingredienser |
Bilde |
3 kopper sukker 6 egg 3 kopper hvetemel 3 ts natron 3 ts kanel 3 ts vaniljesukker 3 ts bakepulver 3 ts matolje 4 kopper revne gulrøtter (ca 4 stk)
Glasur: 250 g Philadelphia eller Fløteost Naturell 90 g mykt smør 3 kopper melis 3 ts vaniljesukker
|
|
|
Slik gjør du |
Visp eggedosis av sukker og egg. Bland med lett hand inn det andre. Steik kaka i langpanne som er kledd med bakepapir, smurt med litt smør eller formspray. Stek kaken litt under midten i ovnen ved 175 grader i ca 40 min.
Alle ingrediensene til glasuren piskes sammen med håndmikser til den er hvit og luftig. |
Spesielle egenskaper |
Stor langpanne |
Kilde: Aina og Monica |