Tilbake

Aina og Monicas gulrotkake

Kaken får ulik konsistens avhengig av om gulrøttene er grovt eller fint revet. Kaken på bildet, som ble veldig saftig og god, er laget med grovt revne gulrøtter.
Ingredienser Bilde
3 kopper sukker
6 egg
3 kopper hvetemel
3 ts natron
3 ts kanel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
3 ts matolje
4 kopper revne gulrøtter (ca 4 stk)

Glasur:
250 g Philadelphia eller Fløteost Naturell
90 g mykt smør
3 kopper melis
3 ts vaniljesukker
Aina og Monicas gulrotkake
Slik gjør du
Visp eggedosis av sukker og egg. Bland med lett hand inn det andre. Steik kaka i langpanne som er kledd med bakepapir, smurt med litt smør eller formspray. Stek kaken litt under midten i ovnen ved 175 grader i ca 40 min.

Alle ingrediensene til glasuren piskes sammen med håndmikser til den er hvit og luftig.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: Aina og Monica