Tilbake

Jolekake fra Ål i Hallingdal

Før brukte dei gong (gjær frå heimebryggja øl) til heving og baka då dei hadde bryggja til jol. Steiking i omn: 175 grader i ca. 1 time.
Ingredienser Bilde
200 gr. smør smeltast
6 dl lunka mjølk
1 pk gjær rørast ut i ein mjølkeskvett
200-250 gr. sukker
1 ts. kardemomme
2 pk. sukat
200 gr. rosiner
(kan ha i 1-2 egg)
Kveitemjøl (Ca 2 liter)
Jolekake fra Ål i Hallingdal
Slik gjør du
Smelt smør, varm mjølk (fingervarmt). Rør gjæren ut i ein mjølkeskvett. Bland alt. Arbeid deigen godt. La den heve på ein lun plass, til dobbel so stor. Bak ut 2 runde kaker eller del i 3 og ha dei i smurde former. La heve på nytt, pensle med mjølk eller egg før steiking.
Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat
Kilde: Sølvi