Tilbake

Engelsk vørterølkake

Denne oppskriften gir 2 kaker. Vørterølet gjør dem mørke og gir en spennende smak.
Ingredienser  
250 g smør eller margarin
350 g sukker
1 flaske vørterøl
3 egg
450 g korinter
250 g mørke rosiner
50 g hakket pomeranskall
1 ts natron
1/4 ts allehånde
1/4 ts kanel
1/4 ts nellik
Slik gjør du
Smelt smøret. Rør det sammen med sukker, egg og øl. Tilsett korinter, rosiner, pomeranskall og mel, blandet med natron og krydder. Rør deigen godt sammen.

Smør to avlange kakeformer som hver rommer 1 1/4 - 1 1/2 liter, evt bruk en stor og en mindre form. Fordel deigen i formene og stek på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca 1 1/2 time. Prøv med en kakenål om kakenål om kaken er ferdig. La kakene avkjøles i formen før de vendes.
Kilde: Sølvi