Engelsk vørterølkake |
|
Denne oppskriften gir 2 kaker. Vørterølet gjør dem mørke og gir en spennende smak. |
Ingredienser |
|
250 g smør eller margarin 350 g sukker 1 flaske vørterøl 3 egg 450 g korinter 250 g mørke rosiner 50 g hakket pomeranskall 1 ts natron 1/4 ts allehånde 1/4 ts kanel 1/4 ts nellik |
|
Slik gjør du |
Smelt smøret. Rør det sammen med sukker, egg og øl. Tilsett korinter, rosiner, pomeranskall og mel, blandet med natron og krydder. Rør deigen godt sammen.
Smør to avlange kakeformer som hver rommer 1 1/4 - 1 1/2 liter, evt bruk en stor og en mindre form. Fordel deigen i formene og stek på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca 1 1/2 time. Prøv med en kakenål om kakenål om kaken er ferdig. La kakene avkjøles i formen før de vendes.
|
Kilde: Sølvi |
|