Tilbake

Kransekaketerte med multer

Denne kan du fylle med allslags fromasj eller krem.
Ingredienser Bilde
Kransekakedeig:
300 g malte mandler
300 g melis
Ca 3 eggehviter

Fyll:
5 dl fløte
250 g multesyltetøy
5 plater gelatin

Friske bær eller hele på toppen.
Gele: 3 dl syltetøy og 3-5 plater gelatin, 5 hvis syltetøyet er veldig flytende.
Kransekaketerte med multer
Slik gjør du
Deigen: Mandler og melis blandes, kna inn eggehviter litt etter litt. Deigen skal være fast, ellers flyter ringene for mye utover. Når den har ca samme konsistens som marsipan, er den fin.

Del deigen i tre like deler og trill ut ringer, bruk melis til å bake ut med. Legg dem på bakekapir på stekeplate, pass på at de blir helt runde, ved å tegne en sirkel eller legge noe under bakekapiret, f.eks et lokk, og ta det vekk før steking. Innermål på ringene ca 19 cm. Stekes ved 180 grader i ca 12 minutter, de skal være såvidt brune. Avkjøl og pynt med melisglssur. Stable dem på kakefatet.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp litt av syltetøyet og rør ut gelatinen i dette. Bland det med resten av syltetøyet. La det bli helt kaldt. Pisk fløten og bland i syltetøyet.

Nå fyller du kremen i. Hvis ringene ble litt ujevne, kan du kle ringene inni med plastfolie før du fyller kremen i. Ellers kan den flyte litt ut mellom ringene. Når gelatinen er begynt å virke litt, fjerner du forsiktig plasten og jevner ut kremen. La kaken stå i kjøleskapet et par timer.

Pynt med friske bær eller legg halvstiv gele over. På bildet er det brukt ca 3 dl multesyltetøy med 5 plater gelatin. Med en porsjon etterpåklokskap innser bakeren at det hadde vært finere med friske bær, men med gele på toppen holder kaken seg bedre.
Spesielle egenskaper
Uten hvetemel
Kilde: Oddny