Lys fruktkake |
|
Bak den i god tid (f.eks. før jul) og dynk med noen dråper konjakk eller likør før den pakkes i folie. Glasuren blir hard så vent med den og dekorasjonene til kaken skal serveres. |
Ingredienser |
|
250 g smør 250 g farin 5 egg 300 g hvetemel 1/2 ts bakepulver 250 g aprikoser 100 g fruktblanding 100 g apsikat 100 g rosiner 100 g skåldede mandler 125 g cocktailbær
Glasur: 150 g melis ca. 1 eggehvite 1 ts sitronsaft |
|
Slik gjør du |
1. Rør smør og sukker lett og luftig.
2. Rør i eggene ett av gangen.
3. Sikt i mel og bakepulver og rør det i deigen i to-tre omganger.
4. Skjær opp de hele fruktene, grovhakk mandlene og bland all frukten. Rør den i deigen.
5. Bruk en form som tar ca. 2 liter. Smør den ekstra godt, legg gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken i ovnen ved 160 grader i ca. 1 1/2 time til den er fast og pent brun. Legg papir over om den blir for brun.
6. Rør sammen glasuren. Smør den lett over kaken. Pynt med gelefrukter, cocktailbær, nøtter o.l. |
Kilde: Sølvi |
|