Tilbake

Lakriskrem

Denne kremen (frostingen) kan du bruke på din favorittsjokoladekake, muffins, cupcakes etc. Oppskriften er en justert utgave av en frosting-oppskrift som ligger på diskusjonsforumet her på Kakemonsen.no.
Ingredienser Bilde
70 g smør smeltes i en kjele
tilsett 4 ss fløte
200 g hvit sjokolade får smelte i blandingen
ta av platen og tilsett 250 g melis.
Rør inn
2 ss creme fraiche (den fete typen)
3 ss lakris-sirup.

50 g mykt smør has i når blandingen er kald og skal piskes luftig.

I stedet for lakrissirup kan du bruke lakrispulver, men smak deg fram, da disse er nokså forskjellige på smak og styrke.
Lakriskrem
Slik gjør du
Avkjøl helt, gjerne natten over.

Pisk opp til luftig krem og sprøyt eller smør den på kaken.

På bildet er det brukt Wilton tyll 1M. Det går nokså mye krem med når du lager slike roser, så hvis du skal ha krem ned på sidene eller har en stor kake, må du lage mer. Dette er nok til en kake som er 28x28 cm.

Lakriskremen kan fryses, alene eller på kaker.
Kilde: Kakemonsen.no