Chiffon-kake |
|
Amerikansk sukkerbrødkake
Egner seg ikke til frysing.
Arbeidstid: Ca. 20 minutter
Steking: Ca. 30 minutter på 175 grader på nederste rille i ovnen
I Amerika "henges" kaken til den er kald, dvs formen med kaken settes på hodet oppå et eller annet til den er kald. Kaken kan glaseres med appelsin/melis-glasur. Det er også vanlig å servere den med appelsin-is. |
Ingredienser |
|
120 g hvetemel (ca 2 dl) 1 1/2 ts bakepulver 160 g (1 3/4 dl) sukker 4 ss olje 2 eggeplommer 3/4 dl appelsinsaft og vann (saft av 1 appelsin + vann) revet skall av 1 appelsin 4 eggehviter 1/2 ts salt |
|
Slik gjør du |
1. Sikt mel og bakepulver sammen i en bolle.
2. Bland sukker, olje, eggeplommer, appelsinsaft og vann i melet og rør til det er en jevn deig.
3. Ha revet appelsinskall i.
4. Pisk eggehvitene til stivt skum med litt salt.
5. Skjær forsiktig deigen inn i eggehvitene.
6. Hell deigen i en smurt form.
7. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i ca. 30 min.
8. Skjær kaken forsiktig løs fra formen når den er kald. |
Kilde: Sølvi |