Karamellsaus med rom og rosiner |
|
Dette er en karamellsaus som er basert på rosiner og Jamaica Rom. Den er nydelig til vaniljeis (må være med eggeplommer i). Er en dessert som er perfekt for servering i store selskaper (ikke det at det er noe hinder til små selskaper) Kan lages i god tid på forhånd og varmes opp like før servering. Dette er en dessert som alltid faller i god smak, og de fleste vil ha oppskriften.
4-6 personer (rikelig)
|
Ingredienser |
Bilde |
Jamaica Rom (god, brun rom) Rosiner
3 dl. kremfløte 1/2 dl. sukker 2 ss sirup 2 ss smør (i små klatter) 1 ss vaniljesukker |
|
|
Slik gjør du |
Legg rosinene i Jamaica Rom i ca 2 dg. før servering Rosiner og Rom etter behag. Fløte, sukker og sirup kokes opp og koker til det tykner og er lysebrunt. Deretter tas i 2 ss smør og vaniljesukker. Like før servering blandes rom/rosiner med sausen som varmes opp. Serveres til vaniljeis. Pynt med litt sitronmelisse. |
Kilde: Turid |