Tiramisu |
|
Mascarpone kaffedessert - en ekte sofistikert klassiker.
Tilberedning: 20 minutter
Avkjøling: 3-4 timer
Personer: 6
|
Ingredienser |
|
2 eggeplommer 2 ss perlesukker noen dråper vaniljeekstrakt 2 1/2 dl mascarponeost 2 dl sterk sort kaffe 2 ss marsalavin 1 ss brandy 150 g tynne vaffelkjeks 1 ss kakaopulver 2 ss revet mørk sjokolade |
|
Slik gjør du |
1. Rør sammen eggeplommer og sukker i en bolle til det blir en kremaktig konsistens. Bruk en tresleiv. Tilsett vanilje og og skjær inn mascarponeosten til en tykk og kremaktig konsistens. 2. Lag sterk kaffe i en kaffetrakter eller kjele. Bland den med marsala og brandy i en bolle. Dypp kjeksene raskt i kaffeblandingen. De skal trekke til seg bare nok til å få god smak, ikke så mye at de blir gjennomtrukne og oppbløtte. 3. Legg noen av kjeksene i bunnen av en stor og delikat serveringsbolle eller 4 dessertskåler. Legg et lag av osteblandingen over. 4. Fortsett å legge kjeks og osteblanding i lag og avslutt med ost. Sikt kakao over og avslutt med revet sjokolade. La stå i kjøleskapet i 3-4 timer eller til den har stivnet. Tiramisuen blir enda bedre om den får stå i kjøleskapet over natten.
|
Kilde: Sølvi |