Kransekake |
|
De fleste kransekakeoppskrifter baserer seg på 500 g mandler. Dette gir etter min mening altfor lite deig. Hvem klarer å lage kransekake uten at en eneste ring knekker eller blir brent eller nekter å slippe formen? Ikke meg ihvertfall. Og dersom du skulle være så heldig -nei dyktig, kan du bare ta resten av deigen og lage ekstra ringer. Jeg bruker å lage flere av de 2-3 største ringene, da blir kaken høy og fin. |
Ingredienser |
Bilde |
750 g mandler 750 g melis ca 6 eggehviter 4 ss hvetemel
Pynt: Melisglasur av melis og en eggehvite. |
|
|
Slik gjør du |
Skåld mandlene dersom du ønsker lys kake. De må i tilfelle tørkes godt, gjerne flere dager. Mal dem. Bland mandler, melis og hvetemel og bland i en og en eggehvite til deigen er fin å arbeide med.
Trill ut til fingertykke lengder og legg dem i GODT smurte og strødde former. Eller bruk formfett. Stekes ved 180 grader til de er lysebrune, ca 10 minutter.
Min erfaring er at de er lettest å få ut av ringene når de er blitt lunkne, men dette er sikkert avhengig av hvilken type ringer du har.
Kaken oppbevares best i en tett boks, f.eks en plast-salatbolle med lokk. Hvis du legger i en brødskive holder den seg passelig seig. Hvis den skal stå mer enn et par-tre dager bør den fryses. Pynt med melisglasur. |
Kilde: Fanafruen |
|