Berlinerkranser |
|
40-45 stk. |
Ingredienser |
Bilde |
1 hardkokt eggeplomme 1 rå eggeplomme 60 g sukker 150 g hvetemel 125 smør
ca 1 eggehvite og litt grovt sukker til pensling og pynt |
|
|
Slik gjør du |
Mos den hardkokte eggeplommen og rør i den rå. Pisk dette sammen med sukker til eggedosis. Smuldre smøret i mesteparten av melet og bland dette i eggedosisen. Ikke bearbeid deigen mer enn nødvendig. Avkjøl deigen. Trill til pølser så tykke som en blyant, og del dem i 12 cm lengder. Lag ringer og legg på bakepapirkledd plate. Pensle med eggehvite og dryss med perlesukker. Stekes ved 185 grader i ca 12 minutter, til de er lys brune. Avkjøl. Berlinerkranser kan fryses. |
Kilde: Oddny |
|