Tilbake

Go` fetende

Dette er en kake som du garantert får til, som er enkel å lage, samt smaker fantastisk godt. I tillegg er den velegnet for å fryses, og kan oppbevares en god stund i kjøleskap i tett boks.
Ingredienser  
Bunn:
200 gr. malte mandler
200 gr. sukker
4 eggehviter (stivpiskes)
Stekes på 200 gr. i 20-25 minutter

Krem:
100 gr. margarin
4 dl. melis
3 ts. vaniljesukker
3 ss. kakao
4 eggeplommer


Glasur:
1 plate lys kokesjokolade
3 ss. melis
3 ss. soyaolje
Slik gjør du
Lag mandelbunnen i en 24 cm stor springform, som er dekket med bakepapir i bunnen, avkjøles.

Mens kaken steker kan kremen lages:
Rør margarin og melis hvitt, tilsett det tørre samt eggeplommene.
Smak til med mere melis, da kremen skal være søt, og ikke ha en utpreget kakaosmak.
Kremen fordeles oppå kakebunnen når den er avkjølt.

Glasuren varmes i vannbad, og helles over kremen slik at det blir et sjokoladelokk.

La så kaken stå avkjølt til den skal serveres.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Rask å lage, Uten hvetemel
Kilde: Grynet