Go` fetende |
|
Dette er en kake som du garantert får til, som er enkel å lage, samt smaker fantastisk godt.
I tillegg er den velegnet for å fryses, og kan oppbevares en god stund i kjøleskap i tett boks. |
Ingredienser |
|
Bunn: 200 gr. malte mandler 200 gr. sukker 4 eggehviter (stivpiskes) Stekes på 200 gr. i 20-25 minutter
Krem: 100 gr. margarin 4 dl. melis 3 ts. vaniljesukker 3 ss. kakao 4 eggeplommer
Glasur: 1 plate lys kokesjokolade 3 ss. melis 3 ss. soyaolje
|
|
Slik gjør du |
Lag mandelbunnen i en 24 cm stor springform, som er dekket med bakepapir i bunnen, avkjøles.
Mens kaken steker kan kremen lages: Rør margarin og melis hvitt, tilsett det tørre samt eggeplommene. Smak til med mere melis, da kremen skal være søt, og ikke ha en utpreget kakaosmak. Kremen fordeles oppå kakebunnen når den er avkjølt.
Glasuren varmes i vannbad, og helles over kremen slik at det blir et sjokoladelokk.
La så kaken stå avkjølt til den skal serveres.
|
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Rask å lage, Uten hvetemel |
Kilde: Grynet |
|