Amerikansk pai |
|
1 kopp tilsvarer ca. 2,5 dl. |
Ingredienser |
|
Paideig: Hvetemel 2 kopper sukker - 1/4 kopp margarin - 3/4 kopp egg 1
Fyll eplepai / blåbærpai: Blåbær 4 kopper / epler 4 store sukker 3/4 kopp hvetemel 3 spiseskjeer kardemomme 1/4 ts salt 1/8 ts sitronsaft 1 spiseskje - kun i blåbærpai egg - 1 egg lettvispet med 1 spiseskje vann margarin - 1-2 spiseskjeer smeltet |
|
Slik gjør du |
Paideig - Bruk helst foodprosessor; Bland mel og sukker og tilsett romtemperert margarin litt og litt (ikke smeltet). Tilsett egg og bland til deigen blir klissete. Rull deigen til en ball, pakk den i plasfolie og legg den i kjøleskapet i 1 time.
Fyll: Skrell eplene og kutt dem i båter. Bland med resten av ingrediensene. Dersom du lager blåbærpai blandes de friske bærene med resten av ingrediensene.
Smør og strø en ildfast paiform på ca. 22 diameter. Del deigen i to deler (bunn og topp). Kjevle ut bunnen, legg i fyllet, kjevle ut toppen og legg over. Toppen kan lages med ulike motiv som skjæres til FØR du legger den over fyllet. Kaken blir finest dersom den pensles med lettpisket egg før den stekes. Stek kaken ved 175 grader i ca. 40 minutter. Server den lunken med vaniljeis.
|
Kilde: Lise Myrdal |
|