Sitron- og mandelkake |
|
Frisk kake. 6-8 personer. |
Ingredienser |
Bilde |
85 g smør 125 g skåldede og malte mandler 3 egg 150 g sukker 50 g potetmel 1/2 ts bakepulver 1 klype salt revet skall av 1-2 sitroner (smaksak) 1 ss Amaretto eller 2 dråper mandelessens (ikke nødvendig)
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret og avkjøl det. Pisk egg, bland i mandlene og pisk til røren er tykk og hvit. Pisk inn sukkeret. Sikt i mel, bakepulver og salt, og fold det forsiktig inn i deigen. Riv sitronskallet, og bland det i sammen med Amaretto/mandeldråper. Stek i en vanlig, rund kakeform på 180 grader i 30-35 minutter. Dryss melis over når kaken skal serveres. Kaken er god med is og bær.
|
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Oddny |
|