After Eight-kake |
|
Veldig god til kaffen! Fin, lett konsistens. Kaken tar litt tid å lage, så den kan med fordel lages dagen i forveien. |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 2 egg 65 g sukker 2 ss kakao 40 g hvetemel 1/2 ss potetmel 1/2 ts bakepulver
Fyll: 1/2 pakke After Eight (12 stk) 50 g mørk sjokolade 2 egg 2 ss sukker krem av 2,5 dl kremfløte 1 dl varm kaffe- herav halvparten til dynking av bunnen 4 plater gelatin
Glasur: Resten av After Eight-esken Resten av kremen fra fyllet |
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn det tørre. Stekes i springform ved 180 grader i 15-20 minutter. La den stå i formen i 5 minutter, la den bli kald på rist. Legg den over på et kakefat og sett den rengjorte ringen fra springformen rundt.
Fyllet: Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller vannbad. Legg gelatinen i kaldt vann. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland de oppbløtte gelatinplatene med 1/2 dl varm kaffe og rør til gelatinen er oppløst. Bland dette med smeltet sjokolade. Bland inn eggedosisen, og til slutt mesteparten av kremen. La litt (3-4 ss) være igjen til glasuren.
Dynk bunnen med kaffen og hell fyllet over. Sett kaken i kjøleskap i minst en halvtime.
Glasuren: Smelt resten av After Eight-sjokoladen og bland inn krem til det er en tynn røre. Fordel denne jevnt over den avkjølte kaken, og sett den i kjøleskap til fyllet er stivnet. Skjær rundt kanten av kaken og fjern kakeringen forsiktig. |
Kilde: Oddny |
|