Jordbær Milano |
|
Søtladet og sommerlig italiensk avslutning. |
Ingredienser |
Bilde |
Til 4 personer:
3 appelsiner 2 liter jordbær 1/4 ts kanel 1/4 ts malt rosepepper 1/2 dl brunt sukker 2-3 ss appelsinlikør
Ostekrem: 250 g mascarponeost (eller naturell kremost) 2 ss sitronsaft 2 ss melis ørlite vanilje |
|
|
Slik gjør du |
Skjær ut skinnfrie båter fra 2 appelsiner (eller skrell og skjær i terninger). Skjær 1 liter jordbær i biter/båter. Bland fruktene i en bolle.
Ha 1 liter jordbær og saften av 1 appelsin i mikseren. Kjør det sammen. Tilsett kanel, pepper, brunt sukker og appelsinlikør. Kjøres jevnt. Hell blandingen over fruktbitene og la trekke en stund.
Bland ost med sitronsaft, melis og ørlite vanilje.
Hell fruktkompotten i 4 iskalde, dype tallerkener. Ha en raus klatt ostekrem på hver. Dryss litt brunt sukker på til slutt om du vil og pynt gjerne med et helt jordbær på toppen. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel |
Kilde: Guiseppe |
|