Pannekaketerte med appelsincoulis |
|
Fransk dessert som kan smelte ethvert sinn.
Spises gjerne med vaniljeis til samt noen dråper Grand Marnier over før servering |
Ingredienser |
|
4 egg 75 g hvetemel 2 ts sukker ørlite salt frø fra en vaniljestang 100 g smør 3 1/2 dl kaffefløte/melk
Appelsincoulis:
4-6 appelsiner 2 dl kokt sukkerlake (50/50) 1/2 kanelstang 2 stjerneanis 50 g usaltet smør |
|
Slik gjør du |
Pisk sammen egg, mel, sukker, salt og vaniljefrø til en glatt røre. Varm smør til kokepunktet og bland inn. La røren hvile en times tid. Stek pannekaker på størrelse med en bløtkakeform (springform). Skrell appelsiner med kniv. Fjern den hvite hinnen. Strimle de gule skallet. Gi strimlene et oppkok 4 ganger, hver gang i nytt vann. Skjær ut fileter (båter uten skinn) av de skrelte appelsinene. Ha forvellede strimpler i en kjele med sukkerlake, kanel og anis. Press saften fra restene av appelsinene i kjelen. Tilsett smør og la sausen koke til det tykner. Avkjøl. Smør hver pannekake med appelsinsausen og legg dem på hverandre i springformen. Trykk litt til og la formen stå i kjøleskapet minst 2 timer. Før servering skjæres terten i "bløtkakestykker" og anrettes på tallerkener sammen med appelsincoulis og -fileter. |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: Deus |
|