Tilbake

Daim-iskake med portvin

Det finnes mange oppskrifter på denne kaken. Dette er en stor kake som nesten fyller en vanlig form. Portvin kan erstattes med kaffe eller sløyfes. Gelatin gjør at den holder fasongen bedre, men kan sløyfes den også.
Ingredienser Bilde
Kakebunn:
4 eggehviter
150 g sukker
150 g hasselnøttkjerner (eller mandler)

Is:
4 plater gelatin
1 dl portvin eller søt sherry
4 eggeplommer
100 g sukker
5 dl kremfløte
1 eller 2 doble Dajm (hold evt. av litt til å pynte med)
Daim-iskake med portvin
Slik gjør du
Bunn:
Pisk hvitene stive med sukkeret, bland i hakkede eller malte nøtter/mandler (smaksak). Bruk springform med bakepapir i bunnen. Stek i 1 time på 150 grader, og avkjøl.

Is:
Pisk eggedosis av sukker og eggeplommer, og krem av fløten. Legg gelatinplater i vann i noen minutter. Varm opp gelatinplatene i mikrobølgeovn eller vannbad, og bland alt sammen. Hell blandingen i på marengsbunnen og sett kaken i fryser i minst ett døgn.


Kaken må tas ut av fryseren minst en halvtime før servering.

Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Oddny