Daim-iskake med portvin |
|
Det finnes mange oppskrifter på denne kaken. Dette er en stor kake som nesten fyller en vanlig form. Portvin kan erstattes med kaffe eller sløyfes. Gelatin gjør at den holder fasongen bedre, men kan sløyfes den også.
|
Ingredienser |
Bilde |
Kakebunn: 4 eggehviter 150 g sukker 150 g hasselnøttkjerner (eller mandler)
Is: 4 plater gelatin 1 dl portvin eller søt sherry 4 eggeplommer 100 g sukker 5 dl kremfløte 1 eller 2 doble Dajm (hold evt. av litt til å pynte med)
|
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Pisk hvitene stive med sukkeret, bland i hakkede eller malte nøtter/mandler (smaksak). Bruk springform med bakepapir i bunnen. Stek i 1 time på 150 grader, og avkjøl.
Is: Pisk eggedosis av sukker og eggeplommer, og krem av fløten. Legg gelatinplater i vann i noen minutter. Varm opp gelatinplatene i mikrobølgeovn eller vannbad, og bland alt sammen. Hell blandingen i på marengsbunnen og sett kaken i fryser i minst ett døgn.
Kaken må tas ut av fryseren minst en halvtime før servering.
|
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Oddny |
|