Tilbake

Sjokoladeiskake

Denne iskaken er et vidunder som passer godt til dessert etter en bedre middag. Kaken blir ikke så stor, men holder til dessert til 6-8 personer.
Ingredienser Bilde
Bunnen:
1 eggehvite
100 g sukker
80 g marsipan (med minst mulig tilsetningsstoffer)
1/4 dl melk

Isen:
3 eggeplommer
75 g melis
120 g mørk sjokolade (høyt kakaoinnhold)
5 ss kremfløte
3 ss Grand Marnier eller Cointreau, alternativt revet skall av 1/2 appelsin
4 dl kremfløte
Sjokoladeiskake
Slik gjør du
Bunnen:
Bland marsipan (småbiter) og melk til en gryte, rør det jevnt mens det koker langsomt opp, la grøten avkjøle.
Pisk eggehvite og sukker stivt. Vend marsipanblandingen inn. Kle en rund form med smurt bakepapir, fordel røren jevnt utover og stek ved 125 grader til bunnen er gyllen, ca 45 minutter. Avkjøl, ta den ut av formen og fjern papiret. Legg bunnen tilbake i kakeformen.

Isen:
Pisk eggeplommer og melis til det er luftig. Smelt sjokoladen sammen med 5 ss fløte. Avkjøl litt og bland det i eggedosisen. Bland inn likør eller appelsin. Pisk 4 dl kremfløte stiv og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Fordel den over kakebunnen og sett kaken i fryseren i minst 5 timer.

Kaken kan pyntes med krokan eller sjokolade.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Oddny