Le Negre (uten mel) |
|
Sjokoladekake fra Aquitaine.
Ved at man ikke bruker mel, vil kaken få en myk og deilig konsistens. Serveres kald, lunken eller varm. Gjerne med pisket krem til. |
Ingredienser |
Bilde |
200 gr mørk sjokolade 200 gr mykt smør 200 gr sukker 4 egg, skilte |
|
|
Slik gjør du |
Forvarm ovnen til 190 gr. Smør en rund kakeform (22 cm). Brekk sjokoladen i småbiter og smelt over vannbad. Tilsett smør og rør jevnt.
Tilsett 1/2-parten av sukkeret i eggeblommene og pisk det lyst og lett. Pisk inn sjokoladeblandingen. Pisk eggehvitene til stivt skum og tilsett resten av sukkeret til skummet er glatt og skinnende. Vend det inn i sjokoladerøren med lett hånd, gjerne i to-tre omganger.
Ha deigen i den smurte formen og stek kaken i ca. 40. min. Stikk en pinne inn i midten, når den kommer ren ut, er kaken ferdigstekt.
La kaken få hvile i romtemperatur i ca. 10 min før den tas ut av formen.
Til 6 personer.
|
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Søstrene Scotto. Registrert av Karen. |
|