Tilbake

Smultringer

Dette er en oppskrift fra en gammel kokebok for husmorskolen. En søt vin er best, f.eks. sherry eller portvin.
Ingredienser Bilde
3 egg
200 g sukker
125 g margarin
1 glass lys vin
450 g hvetemel
1/2 ts natron

Matfett til steking (ca 1 kg)
Smultringer
Slik gjør du
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i smøret, og sikt i det tørre. Bland i vinen til slutt. Du lurer kanskje på hvor stort glass som menes. Jeg syns mellom 0,5 og 1 dl er passelig.

Ikke elt deigen for mye, bare lenge nok til alt er blandet.

Dryss mel over deigen og set den på et trygt sted (deigen er god!!) til neste dag. Trill deigen ut til pølser, litt spisse i endene. Form ringer som trykkes godt sammen.

Varm smulten opp. Test om smulten er varm nok med å stikke en tresleiv nedi. Dersom det bobler på den, er det varmt nok. Ha grytelokket klart til å kvele eventuelle flammer. Legg 3-4 ringer i gryten i gangen- dvs ikke flere enn at alle har plass i overflaten. Stek dem til de er fint lysebrune på begge sider. La de dryppe av seg på en rist dekket med husholdningspapir.
Kilde: Oddny