Mariannes rundstykker |
|
Her kan du selv bestemme hva du vil bruke av frø og mel- så lenge du holder fast andel hvetemel. Ca 20 stk. |
Ingredienser |
Bilde |
8,5 dl lunkent vann 1/2 pakke gjær 4 ss olje 1 ss salt 400 gram valgfritt, f.eks en blanding av havregryn, sesamfrø og grovt hvetemel (som på bildet) 700 gram hvetemel |
|
|
Slik gjør du |
Hvis du bruker fersk gjær, løs den opp i vannet. Bland alt og elt til smidig deig. Hold av litt hvetemel til du ser at deigen blir passelig fast.
La deigen hvile en halvtime eller mer under plast, eller legg et lokk over bakebollen.
Trill ut rundstykker, eller form dem med en skje og sett dem på platen. De blir ikke så glatte på overflaten, men helt greie.
Heves ca 30 minutter. Stekes ved 225 grader til de er fint brune, 10-15 minutter. |
Spesielle egenskaper |
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Uten egg, Uten melkeprodukter, Velegnet til frysing |
Kilde: Marianne |
|