Pepperkaker for den kresne |
|
En av de bedre pepperkakeoppskriftene jeg har prøvd!!!
Dette blir en stor deig, nok til pepperkakehus og mange brett med kaker. Dersom du bare skal lage pepperkakehus, er det nok med en tredjedels oppskrift. God å bake ut. |
Ingredienser |
Bilde |
2,25 liter hvetemel 225 gr margarin 7,5 dl farin 3 dl sirup 3 dl vann 1 1/2 ss kanel 1 ss ingefær 1 ss nellik 1 ss natron
|
|
|
Slik gjør du |
Margarin, farin og sirup røres hvitt. Tilsett vann, kanel, ingefær, nellik og natron. Kna inn 2 liter av hvetemelet og sett deigen til kjøling over natten. Resten av hvetemelet brukes til utbaking.
Stekes ved 200-225 grader til de blir passe stekt, ca 10 minutter avhengig av tykkelsen på kakene.
Obs...! Det er bedre at deigen blir litt klissete, enn at den blir for tørr og sprekker.
|
Spesielle egenskaper |
Uten egg |
Kilde: Taffy |
|