Hamburgerbrød / Pølsebrød |
|
Kanongode! Må lages samme dag, evt fryses. Deigen skal være litt løs, men fast nok til å trille til boller. Den er lett å jobbe med. Ca 8 stk hamburgerbrød eller 10-12 pølsebrød. |
Ingredienser |
Bilde |
1 dl lunkent vann 1 dl lettrømme 50 g gjær eller en pakke tørrgjær 60 gram mykt smør 40 gram sukker 1,5 ts salt 300-350 g hvetemel (først 300 og se om det er nok) 1 egg til pensling Sesamfrø
|
|
|
Slik gjør du |
Løs opp gjæren i vannet. Bland i rømme, smør, sukker, salt og 300 gram av hvetemelet og elt til det er en smidig deig, ta i litt mer mel om den virker for løs. La deigen hvile 15 minutter under plast eller tett lokk. Del deigen i like emner. Du kan evt veie dem. For store hamburgerbrød, 90 gram. Med 80 gram blir de ca som de ferdigkjøpte. Trill dem til boller og trykk dem flate, helst kjevle dem flate, ca 1 cm tykke. Til pølsebrød er 70 gram deig passelig. La dem heve ca en time under plastfolie, legg gjerne et kjøkkenhåndkle over der igjen. Pensle med sammenvispet egg og dryss med sesamfrø om du ønsker det. Stekes ved 225 grader i 10-12 minutter, følg med, det går fort! |
Kilde: Dansk oppskrift tilpasset norske råvarer av Kakemonsen.no |
|