Tilbake

Rask sjokoladekake

Denne oppskriften er egentlig ment for mikrobølgeovn, men kan også stekes på vanlig måte. Den er god med is til. Red: Vi har fått tilbakemelding som tyder på at konsistensen avhenger veldig av type mikrobølgeovn, så hvis du vil være trygg på resultatet, er det nok bedre å bruke stekeovn. Red. har testet begge varianter med OK resultat. På bildet er den stekt i mikrobølgeovn i 8 minutter.
Ingredienser Bilde
100 g smør
2 egg
3 dl sukker
2 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ss vaniljesukker
Rask sjokoladekake
Slik gjør du
Smelt smøret. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn mel, kakao og vaniljesukker. Vend til slutt inn smøret.

Steking i mikrobølgeovn:
Hell røren i en lav, rund glassform, ca 27 cm i diameter. Stek på full effekt i 8-10 minutter. Vend på formen en gang under stekingen.

Stekeovn: 175 gr i 15-20 min. eller til den har fin konsistens. Kaken skal være litt klissete.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Fanafruen