Rask sjokoladekake |
|
Denne oppskriften er egentlig ment for mikrobølgeovn, men kan også stekes på vanlig måte. Den er god med is til.
Red: Vi har fått tilbakemelding som tyder på at konsistensen avhenger veldig av type mikrobølgeovn, så hvis du vil være trygg på resultatet, er det nok bedre å bruke stekeovn. Red. har testet begge varianter med OK resultat. På bildet er den stekt i mikrobølgeovn i 8 minutter. |
Ingredienser |
Bilde |
100 g smør 2 egg 3 dl sukker 2 dl hvetemel 3 ss kakao 1 ss vaniljesukker
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn mel, kakao og vaniljesukker. Vend til slutt inn smøret.
Steking i mikrobølgeovn: Hell røren i en lav, rund glassform, ca 27 cm i diameter. Stek på full effekt i 8-10 minutter. Vend på formen en gang under stekingen.
Stekeovn: 175 gr i 15-20 min. eller til den har fin konsistens. Kaken skal være litt klissete. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Fanafruen |
|