Tilbake

Konjakkstenger med kaffelikørkrem

Denne oppskriften fant jeg i en fingermat kokebok - den har jeg prøvd flere ganger, den er deilig, enkel og garantert en suksess. Passer bra som avslutning på et forholdsvis lett måltid, f.eks. fisk eller pasta. Forberedelse ; ca 12 min + avkjøling Tilberedning; ca 20 min Nok til ca 25 stk
Ingredienser Bilde
60 g smør
2 ss lys sirup
60 g fint brunt sukker (går bra med vanlig sukker også)
30 g hvetemel
1 ½ ts malt ingefær (gjerne revet fersk – gir mye smak)
80 g kokesjokolade, smeltet

Kaffelikørkrem
Ca. 2 dl. Kremfløte
1 ss melis
1 ts pulverkaffe (vil du ha sterkere kaffesmak ta dobbel dose)
1 ss kaffelikør (cognac el.l)
Konjakkstenger med kaffelikørkrem
Slik gjør du
1)Forvarm ovnen til 180 grader. Kle to stekebrett med bakepapir. Bland smør, sirup og sukker i en liten kjele. Rør over svak varme til smøret har smeltet og sukkeret er oppløst; ta kjelen av platen. Tilsett siktet mel og ingefær og rør med en tresleiv til alt er godt blandet; ikke rør for mye.
2)Legg en strøken teskje av blandingen om gangen på brettet, ca 15 cm fra hverandre (ikke lag for mange i gangen 3-4). Spre blandingen til ca 8 cm sirkler med en bred kniv. Stekes i 6 min. eller til de er lysebrune. La dem hvile på brettet i ca 30 sekunder, ta de fortsatt varme kjeksene av brettet og rull dem rundt håndtaket på en tresleiv. Hvis kjeksene blir harde kan de settes i ovnen igjen for å mykne før de rulles til stenger. Avkjøles.
3)Kaffelikørkremen; Bland alle ingrediensene i en liten bolle og rør til det er så vidt blandet. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i ca 1 time. Pisk blandingen med håndmikser til den er tykk og danner stive topper. Fyll stengene (det er enklest hvis du bruker en glasurpose). Sprøyt eller drypp over smeltet sjokolade før servering.
4)Stengene kan fryses i opptil 1 måned uten fyll.
Spesielle egenskaper
Uten egg
Kilde: Solvor Vefsnmo