Tilbake

Mettes ostekake

Osten kan varieres etter smak: F.eks. naturell, ananas/mandarin eller finrevet gräddost.
Ingredienser Bilde
Bunn:
1 pk. Digestive eller havrekjeks
115 g smør

Fyll:
225 g fløteost naturell
115 g melis
1 ts vaniljesukker
1/4 l lettrømme
1/4 l kremfløte
1 pk sitrongele
2,5 dl. vann
Mettes ostekake
Slik gjør du
Lag geleen med 2,5 dl vann først og la den bli kald.

Knus kjeksene. Bland i smeltet smør gradvis. Pga at kjekspakkene varierer litt i størrelse, er det ikke alltid smørmengden passer. Trykk bunnen ut på et kakefat med en springform-ring på.

Bland ost og melis. Bland i vaniljesukker og lettrømme. Pisk kremfløten og ha den i osteblandingen. Rør til slutt inn geleen når den er blitt litt tyktflytende.

Pynt med druer eller annet, og gjerne et lag gele.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn, Uten egg
Kilde: Oddny