Mettes ostekake |
|
Osten kan varieres etter smak: F.eks. naturell, ananas/mandarin eller finrevet gräddost.
|
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 1 pk. Digestive eller havrekjeks 115 g smør
Fyll: 225 g fløteost naturell 115 g melis 1 ts vaniljesukker 1/4 l lettrømme 1/4 l kremfløte 1 pk sitrongele 2,5 dl. vann
|
|
|
Slik gjør du |
Lag geleen med 2,5 dl vann først og la den bli kald.
Knus kjeksene. Bland i smeltet smør gradvis. Pga at kjekspakkene varierer litt i størrelse, er det ikke alltid smørmengden passer. Trykk bunnen ut på et kakefat med en springform-ring på. Bland ost og melis. Bland i vaniljesukker og lettrømme. Pisk kremfløten og ha den i osteblandingen. Rør til slutt inn geleen når den er blitt litt tyktflytende.
Pynt med druer eller annet, og gjerne et lag gele. |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn, Uten egg |
Kilde: Oddny |
|