Hvite trøfler med appelsin |
|
Dette er konfekt med stor K, og oppskriften er importert fra vår livsnytende nabo i sør.
Vi tar med et gratis-tips: Danskene har en vin-anbefaling til sjokolade: Det skal være en vin doux naturel (VDN), gjerne en Maury eller Banyuls.
|
Ingredienser |
Bilde |
225 g hvit sjokolade 3/4 dl creme fraîche 25 g smør Saft og skall av 1/2 usprøytet appelsin
Overtrekk: 100 g mørk, god sjokolade 1 ts kokosfett
|
|
|
Slik gjør du |
Vask appelsinen og riv appelsinskall. Kok inn appelsinsaften til ca 2 ss.
Smelt den hvite sjokoladen i vannbad sammen med smøret. Rør i den, og la den ikke bli varmere enn nødvendig. Ta sjokoladen av varmen, la den kjøle av og rør i creme fraîche. Massen kan skille seg hvis de to delene ikke har samme temperatur. Tilsett appelsinsaft og -skall. Sett massen i kjøleskap til den er kald nok til å forme. Trill til små kuler, sett dem i fryseren mens du smelter den mørke sjokoladen med matfettet. Dypp kulene raskt i den mørke sjokoladen og sett dem på et brett dekket med matpapir til sjokoladen er stivnet. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel |
Kilde: Oddny |
|