Tilbake

Hvite trøfler med appelsin

Dette er konfekt med stor K, og oppskriften er importert fra vår livsnytende nabo i sør. Vi tar med et gratis-tips: Danskene har en vin-anbefaling til sjokolade: Det skal være en vin doux naturel (VDN), gjerne en Maury eller Banyuls.
Ingredienser Bilde
225 g hvit sjokolade
3/4 dl creme fraîche
25 g smør
Saft og skall av 1/2 usprøytet appelsin

Overtrekk:
100 g mørk, god sjokolade
1 ts kokosfett
Hvite trøfler med appelsin
Slik gjør du
Vask appelsinen og riv appelsinskall. Kok inn appelsinsaften til ca 2 ss.

Smelt den hvite sjokoladen i vannbad sammen med smøret. Rør i den, og la den ikke bli varmere enn nødvendig. Ta sjokoladen av varmen, la den kjøle av og rør i creme fraîche. Massen kan skille seg hvis de to delene ikke har samme temperatur. Tilsett appelsinsaft og -skall. Sett massen i kjøleskap til den er kald nok til å forme. Trill til små kuler, sett dem i fryseren mens du smelter den mørke sjokoladen med matfettet. Dypp kulene raskt i den mørke sjokoladen og sett dem på et brett dekket med matpapir til sjokoladen er stivnet.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel
Kilde: Oddny