Tilbake

Jorunns brød på speltmel

Oppskriften er uten gjær og trenger derfor ingen heving. Det blir 2 næringsrike og fine brød.
Ingredienser  
1 l. vann
1 dl. linfrø
1 dl. solsikkefrø

2 egg
1/2 dl. olivenolje

600 gr. sammalt spelt
200 gr. havregryn
200 gr. siktet spelt
4 toppede teskj. bakepulver
litt salt
Slik gjør du
La linfrø og solsikkefrø ligge i vannet i 1 time.

Tilsett egg og olivenolje, bland så i det tørre som er blandet godt sammen. Deigen bearbeides godt.

Fordel deigen jevnt i 2 brødformer. (evt. i 3 brødformer dersom en ønsker små brød, og en unngår at skorpen sprekker).
Stekes ved 200 grader i 50-60 minutter.
Dekk brødene med fuktig klede etterpå.

Lykke til!
Spesielle egenskaper
Uten hvetemel, Uten melkeprodukter
Kilde: Jorunn