Jorunns brød på speltmel |
|
Oppskriften er uten gjær og trenger derfor ingen heving. Det blir 2 næringsrike og fine brød. |
Ingredienser |
|
1 l. vann 1 dl. linfrø 1 dl. solsikkefrø
2 egg 1/2 dl. olivenolje
600 gr. sammalt spelt 200 gr. havregryn 200 gr. siktet spelt 4 toppede teskj. bakepulver litt salt |
|
Slik gjør du |
La linfrø og solsikkefrø ligge i vannet i 1 time.
Tilsett egg og olivenolje, bland så i det tørre som er blandet godt sammen. Deigen bearbeides godt.
Fordel deigen jevnt i 2 brødformer. (evt. i 3 brødformer dersom en ønsker små brød, og en unngår at skorpen sprekker). Stekes ved 200 grader i 50-60 minutter. Dekk brødene med fuktig klede etterpå.
Lykke til!
|
Spesielle egenskaper |
Uten hvetemel, Uten melkeprodukter |
Kilde: Jorunn |