Tilbake

Lagkake med sprø mandelbunner

Denne kaken er grei å lage, men ser ut og smaker imponerende! Den inneholder ikke egg og bare en ss hvetemel som sikkert kan skiftes ut med glutenfritt, så den kan være fin for folk med matallergi.
Ingredienser Bilde
Bunner:
100 g. skåldede, hakkede mandler
1 1/4 dl sukker
100 g smør
2 ss fløte
1 ss hvetemel

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
1 ss melis
Minst 100 g friske bær, f.eks. bringebær.


På bildet er det brukt 1 boks aprikoser, 1 dl rips, 1 liten boks ananas og 1 galliamelon.
Lagkake med sprø mandelbunner
Slik gjør du
Bunnen:
Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte og kok opp under omrøring. La blandingen avkjøles litt.

Legg en ring av en 22 cm kakeform på bakepapirkledd plate. Strø hvetemel rundt denne (1 cm høyt) og løft den forsiktig av. Hvis du ikke har riktig størrelse form, tegn en sirkel på 22 cm i diam. på et bakepapir og strø hvetemel rundt denne. Legg i 1/3 av deigen. Stek ved 200 grader i 8 minutter eller til lysebrun. Hvis noe har flytt ut forbi hvetemelkanten kan du skyve det forsiktig tilbake med en stekespade. La bunnen stå på bakeplaten i minst 5 min før den legges forsiktig over på rist. Børst vekk melrestene. Gjør det samme med de to siste bunnene.

FYLL:
Kaken fylles like før servering. Pisk fløte og sukker til krem og bland i noe av bærene. Fordel kremen mellom første og andre lag, evt. litt på toppen. Pynt med bær/frukt.
Spesielle egenskaper
Uten egg
Kilde: Oddny